Canon získal zlaté hodnocení EcoVadis za trvalou udržitelnost

PRAHA, 13. července 2018 – Společnost Canon obdržela zlaté hodnocení EcoVadis čtvrtým rokem v řadě a řadí se tak mezi 5 % společností s nejlepšími výsledky v oblasti trvalé udržitelnosti.

EcoVadis.png

Systém analýzy CSR agentury EcoVadis zkoumá v rámci hodnocení společností 21 kritérií v těchto čtyřech oblastech: ochrana životního prostředí, férové zaměstnávání, etika/férové obchodní jednání a dodavatelské řetězce. Canon poskytl pro výše uvedené hodnocení příslušná data, která se týkají aktivit CSR všech jeho organizačních složek a dceřiných společností.

„Máme velkou radost, že jsme získali zlaté hodnocení EcoVadis, které je dalším dokladem skutečnosti, že naši zákazníci a partneři mohou důvěřovat naší reputaci v oblasti trvalé udržitelnosti,“ poznamenal Stuart Poore, ředitel pro oblast EMEA, odpovědný za trvalou udržitelnost a vztahy s veřejnou správou. „Trvalá udržitelnost je základem všech našich aktivit. Tím, že prostřednictvím našich zaměstnanců a produktů aktivně přispíváme k ochraně životního prostředí, dostatečně dokazujeme, že se důsledně řídíme naší filozofií Kyosei: žijme a pracujme společně pro dobro všech.“

Úsilí společnosti Canon o trvalou udržitelnost zahrnuje odpovědné podnikání, podporu společnosti a ochranu životního prostředí. Canon sleduje a vyhodnocuje svůj vliv na životní prostředí a neustále hledá nové způsoby, jak vylepšovat své aktivity ve všech oblastech svého podnikání z hlediska trvalé udržitelnosti.

EcoVadis je nezávislou agenturou pro posuzování výsledků v oblasti CSR. Její jedinečná metodologie hodnocení aktivit v oblasti CSR zahrnuje 150 nákupních kategorií, 110 zemí a 21 ukazatelů CSR. Metodologie vychází rovněž z mezinárodních standardů CSR včetně standardů GRI (Global Reporting Initiative), Global Compact OSN a ISO 26000.

Canon doplňuje oceňovanou rodinu multifunkcí imageRUNNER ADVANCE o nové A4 monochromatické modely

LONDÝN, 8. října 2018 – Společnost Canon, světový lídr v oblasti tiskových technologií, dnes uvádí na trh šest nových černobílých modelů řady imageRUNNER ADVANCE pro formát A4. Tato nový zařízení nesou označení iR ADV 525i, iR ADV 525iZ, iR ADV 615i, iR ADV 615iZ, iR ADV 715i a iR ADV 715iZ. 2. edice 3. generace imageRUNNER ADVANCE 525/615/715 II má v nabídce nahradit aktuální modely 400i/500i, ale zákazníkům nabídne další významný posun v oblasti rychlosti, produktivity a bezpečnosti. Nové modely jsou vybaveny těmi nejmodernějšími technologiemi, jimiž aktuální portfolio produktů 3. generace oplývá. Patří sem například nejnovější firmwarová platforma (Unified Firmware Platform), nástroj uniFLOW Online Express pro řízení nákladů a dále vylepšené bezpečnostní prvky multifunkčních zařízení.