Canon získává za rok 2018 čtyři prestižní ocenění EISA Awards

PRAHA, 15. srpna 2018 – Canon od Evropské obrazové a zvukové asociace (EISA, European Imaging and Sound Association) obdržel čtyři ocenění, která dokazují vysokou kvalitu produktů z řad fotoaparátů, objektivů a příslušenství společnosti Canon.

Asociace EISA je složená z 53 specializovaných oborových časopisů, které vychází celkem v 25 zemích v Evropě, Austrálii, Kanadě, USA či Indii. Mezinárodně uznávaná ocenění EISA Awards představují největší redakční spolupráci v oblasti spotřební elektroniky na světě. Už více než 35 let je mohou získat pouze produkty, které v sobě spojují nejmodernější technologie, požadované funkce a špičkový výkon.

Neustále se snažíme vyvíjet a vyrábět produkty nejvyšší kvality, které fotografům všech úrovní umožňují zdokonalit jejich dovednosti,“ říká Lee Bonniface, Marketing Director Canon Europe. „Touha po neustálé inovaci udržuje značku Canon na čele špičkové kvality zpracování obrazu celých 80 let naší existence a zisk čtyř ocenění EISA Awards naše úsilí jednoznačně potvrzuje.

A jaké vlastnosti oceněných produktů značky Canon považovala porota EISA při svém rozhodování za nejdůležitější?

DSLR Camera 2018 - 2019:
Canon EOS 6D Mark II
Díky full-frame CMOS snímači s rozlišením 26,2 megapixelů a obrazovému procesoru DIGIC 7 zajišťuje tato kompaktní, ale výkonná digitální zrcadlovka špičkovou kvalitu obrazu, a to dokonce i při špatných světelných podmínkách. Canon EOS 6D Mark II cílí na pokročilé uživatele a za vynikající použitelností stojí i rychlé a spolehlivé automatické zaostřování se 45 body a se systémem AF s duálními pixely CMOS, který je užitečný v režimu živého náhledu i při natáčení filmů. Součástí tohoto plně vybaveného modelu je – v případě full-frame digitálních zrcadlovek značky Canon vůbec poprvé – i otočný dotykový displej. Uživatelé si tak mohou vychutnat snadné komponování záběru i pohodlnou práci s nabídkami menu.
Další informace jsou k dispozici na www.canon.cz/cameras/eos-6d-mark-ii

Best Buy camera 2018 – 2019:
Canon EOS M50
Tato malá, lehká a cenově dostupná bezzrcadlovka nabízí stejnou obrazovou kvalitu výstupů jako její větší sourozenci. Díky snímači typu APS-C s 24,1 megapixely a obrazovému procesoru DIGIC 8 si skvěle poradí jak s fotografiemi, tak i s filmy v rozlišení 4K. Díky otočnému dotykovému displeji lze pohodlně připravit záběr z jakéhokoli úhlu. Navíc nechybí ani snadné zaostřování dotykem – obojí je perfektní pro tvorbu snímků z různých pozic, tedy například i pro selfie nebo video blogy. Za vyzdvihnutí stojí i vylepšený systém automatického zaostřování s duálními pixely CMOS, který umožňuje rychlé i přesné zaostření v celých 88 procentech zobrazovaného pole. Díky vestavěné Wi-Fi či Bluetooth konektivitě mohou uživatelé snadno přenášet snímky z fotoaparátu do mobilu nebo tabletu a sdílet je na sociálních sítích.
Další informace jsou k dispozici na www.canon.cz/cameras/eos-m50

DSLR prime lens 2018 - 2019:
Canon EF 85mm f/1.4L IS USM
Jde o jedinečný objektiv, který v sobě spojuje vestavěnou stabilizaci obrazu s vysokou světelností. Díky této kombinaci je možné pořizovat snímky z ruky i při velmi špatných světelných podmínkách. Canon EF 85mm f/1.4L IS USM je předurčený pro profesionální práci a tomu odpovídá také odolnost vůči prachu i vodě a rychlé i přesné automatické zaostřování. Ve srovnání s předchozím 85mm objektivem Canon jsou výstupy z nové verze ostřejší a uživatelé u snímků určitě ocení i možnost velmi atraktivního rozostřeného pozadí. Oceněný model je ideální pro tvorbu portrétů i focení svateb, obzvláště pak ve spojení s digitálními full-frame zrcadlovkami s vysokým rozlišením.
Další informace jsou k dispozici na www.canon.cz/lenses/ef-85mm-f-1-4-l-is-usm-lens

Photo innovation 2018 - 2019:
Canon Speedlite 470EX-AI
Tento blesk sám eliminuje vznik stínů a fotografování tím výrazně zjednodušuje. Speedlite 470EX-AI totiž provádí několik zkušebních záblesků a podle vyhodnocení odrazů od stropu nebo zdí vypočítá a automaticky nastaví nejlepší pozici hlavy blesku. Výsledkem je měkké a atraktivní osvětlení fotografovaného objektu. Další možností je nastavit hlavu ručně s tím, že blesk tuto pozici zachová i v případě jiného natočení fotoaparátu. Díky kompatibilitě se systémem měření E-TTL zvolí blesk vždy ideální intenzitu záblesku a zajistí tak perfektní expozici výsledného snímku.
Další informace jsou k dispozici na www.canon.cz/cameras/speedlite-flash-470ex-ai