Nový Canon PowerShot SX740 HS se 40násobným optickým zoomem: buďte svým zážitkům ještě blíž

PRAHA, 31. července 2018 – Canon dnes představil nový kapesní fotoaparát PowerShot SX740 HS, jeden z nejmenších kompaktů, který přináší čtyřicetinásobný zoom při rozsahu ohniskových vzdáleností 24 až 960 mm, jenž umožňuje například focení vzdálenějších památek bez využití výměnných objektivů. PowerShot SX740 HS podporuje i natáčení videí v rozlišení 4K Ultra High Definition, disponuje Wi Fi i Bluetooth konektivitou a ovládání uživatelům zjednodušuje pomocí řady intuitivních automatických nastavení. Canon pamatoval i na uživatele, pro které je důležitá estetika – PowerShot SX740 HS je dostupný v elegantní černé nebo stylově stříbrné barvě.

PowerShot SX740 HS_BK
PowerShot SX740 HS_SL

Přednosti fotoaparátu PowerShot SX740 HS:

• 40násobný optický zoom v kapesním těle, ZoomPlus pro 80násobný digitální zoom
  • Videa v působivém rozlišení 4K Ultra High Definition
  • Konektivita pro okamžité sdílení na sociálních sítích
  • Asistent pro výběr kompozice během zoomu nastavující přiblížení/zaostření na tvář

Canon PowerShot SX740 HS je výkonný kapesní superzoom s technologií ZoomPlus, která digitálně zdvojnásobuje rozsah optického zoomu. Na kvalitě výsledných snímků se podílí i nejnovější obrazový procesor DIGIC 8 a snímač CMOS s rozlišením 20,3 magapixelů zajišťující vysokou ostrost, barevnost a podrobnost jednotlivých fotografií i videí, a to bez ohledu na vzdálenost snímané scény a světelné podmínky. Novinka se může pochlubit i rychlým automatickým zaostřováním, díky kterému je jednoduché i zachycení spontánních okamžiků. Užitečné je také kontinuální snímání rychlostí až 10 snímků za sekundu.

Díky podpoře videa ve 4K UHD rozlišení a stabilizaci v pěti osách mohou být výsledné snímky z dovolené velmi ostré a plné detailů, a to i v případě pořízení z velké vzdálenosti nebo v pohybu. V ultra vysokém rozlišení je možné pořizovat i časosběrné snímky a vytvářet například působivé záběry zapadajícího slunce. Navíc nechybí ani možnost získat z filmového záznamu statické snímky v rozlišení 8 megapixelů.

Součástí nového fotoaparátu je Wi-Fi i Bluetooth konektivita umožňující propojení s kompatibilním chytrým zařízením s operačními systémy iOS nebo Android. Jednou z výhod je i vkládání GPS informace o poloze do metadat snímků. Uživatelé určitě ocení také možnost automatického přenosu fotek a videí do mobilů a tabletů, díky kterému je zveřejňování snímků na sociálních sítích opět o něco jednodušší.  Obsah lze navíc ukládat i do cloudové služby Canon Irista nebo ho automaticky a bezdrátově synchronizovat s počítačem.

Canon PowerShot SX740 HS je skvělým pomocníkem i pro příznivce sólo cestování. Nabízí totiž režim Autoportrét, který v kombinaci s LCD displejem výklopným až o 180 stupňů umožňuje vytvářet perfektně nakomponované selfie. Zajímavé možnosti nabízí hybridní automatický režim, díky kterému lze z pořízených snímků snadno připravit film rekapitulující celý prožitý den.

Díky svým vlastnostem – zejména pak 40násobnému optickému zoomu, velmi rychlému obrazovému procesoru DIGIC 8 a podpoře rozlišení 4K UHD – ukrytým do velmi malého těla je PowerShot SX740 HS jedinečným zařízením typu „vše v jednom“, který je skvělý pro zachycení všech prázdninových dobrodružství v ostrých a bohatých detailech.

Canon PowerShot SX740 HS bude v prodeji od srpna. Další informace jsou k dispozici na www.canon.cz/cameras/powershot-sx740-hs.

Canon doplňuje oceňovanou rodinu multifunkcí imageRUNNER ADVANCE o nové A4 monochromatické modely

LONDÝN, 8. října 2018 – Společnost Canon, světový lídr v oblasti tiskových technologií, dnes uvádí na trh šest nových černobílých modelů řady imageRUNNER ADVANCE pro formát A4. Tato nový zařízení nesou označení iR ADV 525i, iR ADV 525iZ, iR ADV 615i, iR ADV 615iZ, iR ADV 715i a iR ADV 715iZ. 2. edice 3. generace imageRUNNER ADVANCE 525/615/715 II má v nabídce nahradit aktuální modely 400i/500i, ale zákazníkům nabídne další významný posun v oblasti rychlosti, produktivity a bezpečnosti. Nové modely jsou vybaveny těmi nejmodernějšími technologiemi, jimiž aktuální portfolio produktů 3. generace oplývá. Patří sem například nejnovější firmwarová platforma (Unified Firmware Platform), nástroj uniFLOW Online Express pro řízení nákladů a dále vylepšené bezpečnostní prvky multifunkčních zařízení.