Canon představuje řadu ColorWave 3000. Řešení pro profesionály hledající velkoformátový tisk bez kompromisů

PRAHA, 3. září 2018 – Canon Europe zahajuje prodej nové řady velkoformátových tiskových zařízení ColorWave 3000 určených nejen pro technické výkresy, ale také pro úchvatné krátkodobé grafické instalace. Možnosti těchto nových tiskových řešení odpovídají potřebám firem z oblasti architektury, inženýringu, výroby a výstavby, ale usnadní také každodenní fungování velkých korporací. S řadou ColorWave 3000 získají zákazníci ještě větší flexibilitu a možnost tisku širší škály výstupů – od černobílé technické dokumentace, výkresů a map až po plně barevné interiérové a krátkodobé exteriérové grafiky, jako jsou plakáty nebo roll-upy.

ColorWave 3500 pojme až čtyři role tiskového média a hodí se pro zákazníky tisknoucí 5000 m² za rok.

ColorWave 3700 má kapacitu až na šest rolí tiskového média a za jeden den může vytisknout až 368 m² plakátů.

Nová řada ColorWave 3000 přináší dva odlišné modely: ColorWave 3500 a ColorWave 3700. Oba dva splňují nároky podniků pracujících se středně velkými objemy tisku a zároveň firmám ušetří čas, což významně urychlí návratnost pořizovací investice.

Jistota kvality barev
Tato nová tisková zařízení spoléhají na deseti lety fungování prověřenou technologii CrystalPoint, která v sobě spojuje to nejlepší z tonerového a inkoustového tisku v podobě Tonerových Perel, při tisku natavených do tonerového gelu, který krystalizuje na tiskovém médiu. Od uvedení technologie CrystalPoint na trh v roce 2008 již Canon nainstaloval po celém světě více než 10 000 zařízení na ní založených. CrystalPoint poskytuje zákazníkovi možnost využívat levnějších tiskových médií bez toho, aby musel slevovat z nároků na výslednou kvalitu. Tisky vytvořené pomocí technologie CrystalPoint jsou okamžitě suché a umožňují tak skládání, řazení a další nakládání s dokumenty bez nutnosti odkladu.

Použití Tonerových Perel zajišťuje vysokou přilnavost a odolnost proti oděru a zároveň nabízí také ostré a čisté linky s minimálním rozpitím pro vysokou kvalitu výsledných dokumentů a grafiky. Tisky vytvořené s pomocí TonerPearls jsou také voděodolné a umožňují využití i pro krátkodobé venkovní instalace.

Řada tiskových zařízení ColorWave 3000 nabízí také technologii PAINT (Piezo Acoustic Integrated Nozzle Technology), která pomáhá předcházet selhání trysek přímo v průběhu tisku a přispívá tak k jistotě kvality tisku s nižšími časovými nároky na každodenní údržbu.

Od tisku až po dokončení
ColorWave 3500 disponuje kapacitou až čtyř rolí tiskového média, a zákazníci mezi nimi mohou automaticky přepínat pro dosažení ještě vyšší produktivity. ColorWave 3700 pojme dokonce až šest rolí tiskového média – tedy až 1 200 metrů, a dokáže v rychlém režimu vytisknout až 368 m² plakátů za jeden den.

Řada ColorWave 3000 s sebou přináší také softwarové řešení ClearConnect, které firmám usnadňuje řízení komplexních tiskových úloh a nabízí flexibilnější a intuitivnější uživatelské prostředí pro posílání tiskových souborů do tiskového zařízení.

Pro eliminaci chyb a prodlení je tady Publisher Select umožňující zákazníkům automatické náhledy tiskových úloh. Další podporou je také Print Assistant schopný automaticky určit správné nastavení tiskového režimu i potřebné tiskové médium, aby se tiskové zařízení mohlo samo přepnout na roli s nejvhodnějším tiskovým médiem bez nutnosti manuálního zásahu.

Folder Express 3011, Folder Professional 6011/6013 a Stacker Select zase nabízejí kompaktní on-line řešení pro automatické skládání a stohování. Ocení je tak zákazníci z pracovních prostředí s vysokými nároky na rychlost produkce.

Že se tisková zařízení ColorWave 3000 hodí i do menších kancelářských prostor dokládá také fakt, že spolu s Folder Express 3011 zaberou o 25 % méně místa, než potřebovaly ColorWave 500
a ColorWave 700 doplněné o odpovídající dokončovací řešení.

Nejen pro technické výkresy
Tisková zařízení řady ColorWave 3000 díky jednoduchosti použití nabízejí zákazníkům přístup k novým službám nad rámec běžného černobílého tisku technických výkresů. Dokáží odvést větší objem ještě kvalitnější práce.

ColorWave 3700 podporuje téměř čtyřicítku různých typů tiskových médií, a to až do tloušťky 800 μm. Díky technologii MediaSense se navíc automaticky upravuje vzdálenost mezi tiskovou hlavou a tiskovým médiem na vždy optimální úroveň, což poskytuje firmám možnost tisku na ještě širší škálu tiskových médií, a to včetně nepotaženého papíru.

Dodávky nové řady tiskových zařízení ColorWave 3000 začnou ve třetím čtvrtletí letošního roku.

Carel Raijmakers, ředitel divize „Industrial & Production Solutions, Imaging Supplies, AEC&M a TDS“ ve společnosti Canon Europe k tomu říká: „Ať už naši zákazníci chtějí nadále tisknout výhradně technickou dokumentaci a výkresy CAD, nebo uvítají i rozšíření produkce i do oblasti krátkodobých grafických instalací, tisková zařízení řady ColorWave 3000 jim to umožní. Jedná se o jedinečné barevné tiskové řešení, které pomůže zformovat inovativní vize zákazníka do podoby výkresu a vdechnout jim život díky plně barevným vizuálům. To vše s jistotou vysoké kvality tisku v každém okamžiku a při každé tiskové úloze.“