Canon uvádí novou sadu pro vývoj softwaru včetně aplikačního rozhraní pro dálkové ovládání

Praha, 2. ledna 2019 – Canon oznámil nový API balíček, který vývojářům zpřístupní řadu zdrojů a funkcí pro práci s fotoaparáty. Kombinace sady pro vývoj softwaru EOS Digital (Software Development Kit, SDK, EDSDK) se zcela novým aplikačním rozhraním pro ovládání fotoaparátů (Camera Control API, CCAPI) poskytuje vývojářům a softwarovovým inženýrům řadu jedinečných příležitostí včetně možnosti výběru mezi fotoaparáty a objektivy značky Canon, nevyjímaje nejnovější PowerShot SX70 HS.

Vývojáři a integrátoři mohou naplnit své odvážné vize například pomocí fotoaparátu Canon PowerShot SX70 HS

Díky EDSDK mohou uživatelé své fotoaparáty ovládat vzdáleně z osobních počítačů nebo počítačů Macintosh a stejný kód používat napříč všemi kompatibilními přístroji značky Canon. Nové rozhraní CCAPI navíc nezávisí na operačním systému a na podporovaných modelech (1) a umožňuje tak rychlý vývoj bez ohledu na použitou platformu – včetně Windows, MacOS, Androidu, iOS nebo Linuxu.
Mezi klíčové funkce sady EDSDK a rozhraní CCAPI patří:

• Detekce a připojení/odpojení fotoaparátu
  • Kontrola a změna nastavení fotoaparátu včetně času
  • Vzdálené fotografování
  • Stažení/smazání snímků a formátování paměťových karet

„Jsme velmi rádi, že můžeme zpřístupnit naši sadu EOS Digital SDK i pro modelovou sérii PowerShot (2) a nabídnout tak uživatelům nástroj, který umožní vzdálené ovládání těchto fotoaparátů včetně jejich úžasného zoomu,“ říká Yuko Tanaka, ITCG Product Marketing Director ve společnosti Canon. „Nové aplikační rozhraní Camera Control API je navíc založené na protokolu Internet Protokol a je tedy kompatibilní se všemi hlavními operačními systémy.“

PowerShot SX70 HS je nejnovějším prémiovým fotoaparátem typu bridge z dílny společnosti Canon. Je snadno přenosný a uživatelům nabízí maximální univerzálnost. Tento model se může pochlubit výkonným objektivem se 65násobným optickým zoomem při rozsahu ohniskových vzdáleností 21 až 1 365 mm (3), podobou i ergonomií digitálních zrcadlovek nebo otočným displejem LCD s úhlopříčkou 7,5 cm. Uživatelé určitě ocení i snímač s rozlišením 20,3 megapixelů a možnost pořizování 4K Ultra HD videí. Canon PowerShot SX70 HS je ideální fotoaparát typu vše v jednom, který si poradí s jakýmkoli scénářem použití – aniž by uživatelé museli mít u sebe více různých objektivů.

Dostupnost nového API balíčku
Nejnovější API balíček vychází ze zpětné vazby firemních uživatelů a je součástí závazku společnosti Canon zpřístupňovat vývojářům a integrátorům snadno použitelná praktická řešení.
Sada pro vývoj softwaru EOS Digital je k dispozici ke stažení již nyní, a to na stránkách www.didp.canon-europa.com. Rozhraní Camera Control API bude na vývojářském portálu společnosti Canon dostupné od března 2019.
Další informace o fotoaparátu Canon PowerShot SX70 HS jsou k dispozici na

Fotografie ke stažení zde:

1 Pro více informací o podporovaných modelech kontaktujte společnost Canon Europe

2 Prvním podporovaným modelem je PowerShot SX70 HS (leden 2019)

3 Hodnota ekvivalentní k tradičnímu kinofilmu