CANON SLAVÍ VEDOUCÍ POZICI NA TRHU DIGITÁLNÍCH FOTOAPARÁTŮ S VÝMĚNNÝMI OBJEKTIVY 16 LET PO SOBĚ

Praha, 27. března 2019 – Společnost Canon Inc. dnes oznámila, že její digitální fotoaparáty s výměnnými objektivy (digitální zrcadlovky a bezzrcadlovky) opět obhájily pozici jedničky na globálním trhu z hlediska objemu prodejů. Fotoaparáty Canon prodejům vévodí již 16 let po sobě od roku 2003 do roku 2018.

EOS R

EOS M50

EOS 2000D

Canon vyvíjí své klíčové komponenty pro zobrazovací systémy, které jsou součástí systému EOS použitého u fotoaparátů s výměnnými objektivy – obrazové snímače CMOS, obrazové procesory a výměnné objektivy – jejichž jádro tkví v konceptu “rychlosti, pohodlí a vysoké kvality obrazu”. Díky tomu, že portfolio značky obsahuje širokou škálu produktů od vysoce výkonných profesionálních zařízení po jednodušší modely vhodné pro začátečníky, dokáže Canon nabídnout řešení pro potřeby každého zákazníka.

V roce 2003, kdy se začínaly prosazovat digitální zrcadlovky, představil Canon svůj průlomový model EOS 300D. Prodeje tohoto fotoaparátu, jenž se mohl pochlubit lehkým kompaktním designem a dobrou cenou, vévodily globálnímu trhu, a model tak odstartoval rozvoj trhu digitálních zrcadlovek. Od té doby uvedl Canon celou řadu kvalitních fotoaparátů, včetně profesionálního modelu řady EOS-1D nebo EOS 5D, který vydláždil cestu nahrávání videa pomocí zrcadlovek.

V březnu roku 2018 představil Canon bezzrcadlovku EOS M50 a zrcadlovku EOS 2000D, jež umožnily méně zkušeným uživatelům proniknout do světa fotografie a zachycovat profesionálně vypadající snímky. Ve snaze dále rozvíjet své portfolio obhájil Canon v roce 2018 svou pozici globální jedničky v prodejích.

V září 2018 uvedl Canon na trh bezzrcadlový systém EOS R ve snaze dále posunout limity zachycení obrazu a vizuálního vyjádření. Bezzrcadlovku EOS R s full-frame snímačem doplnil v únoru 2019 rovněž full-frame model EOS RP – malý a lehký fotoaparát s ohromující kvalitou snímků. Současně Canon oznámil i vývoj šesti nových RF objektivů pro systém EOS R.

Canon plánuje i do budoucna zdokonalovat své zobrazovací technologie, jež budou základem ještě silnějšího systému EOS, který nabídne nové cesty zachycení obrazu vyhovující nesmírně různorodým skupinám uživatelů. I nadále bude výrobce podporovat rostoucí popularitu fotografování a natáčení videa.

Alessandro Stanzani, výkonný vice prezident společnosti Canon Imaging Technologies & Communications Group, Europe, Middle East & Africa, uvedl: “Kromě obhájení vedoucího podílu na globálním trhu si Canon nadále udržuje pozici jedničky v prodeji kusů a hodnotě na trhu digitálních fotoaparátů v region EMEA. I nadále posouváme hranice optických inovací a naše prodejní výsledky prokazují silnou poptávku po nových technologiích a systémech.”

Pro vice informací o digitálních fotoaparátech Canon s výměnnými objektivy prosím navštivte