Úžasně jednoduchý, jednoduše úžasný: s novým fotoaparátem Canon EOS M200 pořídíte profesionální snímky bez námahy

Praha, 25. září 2019 - Společnost Canon Europe představila fotoaparát Canon EOS M200, vysoce očekávaného nástupce velmi oblíbeného EOS M100. Oproti svému předchůdci je nový přístroj vybavený nejnovějším procesorem Canon DIGIC 8, zdokonaleným systémem ostření a podporou videa v rozlišení 4K. Uživatelské rozhraní, pestrá paleta kreativních funkcí a možnost vertikálního záznamu videa maximálně usnadňují přechod z chytrého telefonu na vyšší úroveň a sdílení excelentních fotografií a videí se světem.

Pořizování vysoce kvalitních fotografií a videa nikdy nebylo snazší. Nová bezzrcadlovka Canon EOS M200 v sobě spojuje kvality zrcadlovky s pohodlím a jednoduchostí chytrého telefonu.

Canon EOS M200

Ostré a dokonale prokreslené snímky bez námahy

S Canon EOS M200 můžete vyprávět své obrazové příběhy bez námahy. Uživatelské rozhraní s průvodcem je ideální pro ty, kdo s plnohodnotným fotoaparátem začínají. Na displeji se zobrazují pokyny, nápověda a tipy, jak dosáhnout nejlepších výsledků. Snímač formátu APS-C o rozlišení 24,1 milionu bodů je několikanásobně větší než snímače typicky užívané v chytrých telefonech a poskytuje detailně prokreslené snímky, které budou ostré a zřetelné i po ořezu nebo zvětšení pro sdílení na sociálních sítích.

Přístroj je vybavený systémem automatického ostření Dual Pixel CMOS, který vyvinula společnost Canon. Tato technologie zajišťuje profesionální vzhled videí a fotografií tím, že udržuje pohybující se objekty ostré na příjemně rozostřeném pozadí. To umožňuje pořizovat například působivé momentky z večírků, festivalů nebo koncertů i při nízké hladině osvětlení – automatické ostření funguje až do úrovně -4 EV. Funkce detekce očí automaticky udržuje zaostření na oči fotografované osoby, a pomáhá tak zachytit přirozený výraz tváře.

Nejnovější obrazový procesor Canon DIGIC 8 nabízí nové funkce a špičkovou kvalitu. Díky vysoké citlivosti v rozsahu ISO 100-25600 (s možností rozšíření až na ekvivalent ISO 51200) předchází DIGIC 8 neostrostem a redukuje šum v obrazu při fotografování v hůře osvětleném prostředí, například v baru nebo při hudební produkci.

DIGIC 8 také dává nový rozměr videonahrávkám – rozlišení 4K zajišťuje nejvyšší možnou čistotu a ostrost obrazu. Canon EOS M200 obohacuje možnosti obrazového vyprávění i o funkci časosběrného videa v rozlišení 4K a možnost extrahovat z videa statické snímky 4K jako skvělou možnost uchování vzpomínek do nejmenšího detailu.

Dotykový LCD displej je výklopný o 180°, takže díky němu lze pořizovat autoportréty na podstatně vyšší úrovni než s chytrým telefonem. Režim autoportrétu umožňuje také v reálném čase nastavovat parametry, jako je míra rozostření pozadí nebo jas. Jako první fotoaparát řady EOS má model M200 v režimu videa umístěné tlačítko pro spuštění nahrávání na dotykovém displeji, tedy ideálně pro natáčení video blogů s překlopeným displejem. Videa je možné točit a následně přehrávat na mobilním telefonu i ve vertikální orientaci, to znamená optimalizovaná pro sdílení na sociálních sítích.

Dejte se své kreativitě volný průchod:

Canon EOS M200 nabízí široké možnosti nastavení a řadu nástrojů, které usnadňují přechod z chytrých telefonů těm, kdo usilují o umělecké nebo kreativní vyjádření. Funkce Creative Assist nabízí sadu efektů, filtrů a nástrojů pro úpravu barev, které lze na snímek aplikovat při komponování záběru i po jeho pořízení. Snímky je možné stejným způsobem jako ve fotografické aplikaci upravovat pomocí různých efektů. V nabídce je například černobílý zrnitý snímek, rybí oko nebo měkké kontury.

Potenciál a kreativní možnosti fotoaparátu Canon EOS M200 rozšiřují cenově dostupné výměnné objektivy řady EF-M. K dispozici jsou širokoúhlé objektivy, teleobjektivy i makro objektivy EF-M, které nabízí různé možnosti tvůrčího vyjádření. Adaptér EF-EOS M navíc zpřístupňuje celou širokou nabídku objektivů EOS.

Sdílejte mimořádné okamžiky kdekoli a kdykoli

Jakmile jsou fotografie a videa zaznamenané, upravené a připravené ke sdílení, Canon EOS M200 se jednoduše bezdrátově spojí s chytrým zařízením ¹přes Bluetooth®² nebo Wi-Fi prostřednictvím bezplatné aplikace Canon Camera Connect pro systémy iOS a Android. Z ní lze fotografie a videa stahovat, prohlížet a ručně sdílet. Snímky je možné také automaticky ihned po pořízení posílat do chytrého zařízení. Je-li přístroj v dosahu signálu Bluetooth, je možné i po jeho vypnutí zachovat trvalé spojení s chytrým zařízením.

Aplikace Canon Camera Connect pro chytré telefony a tablety navíc slouží jako dálková spoušť ideální pro pořizování rodinných a jiných skupinových fotografií nebo autoportrétů s volnýma rukama.

Stylový a kompaktní pro každodenní použití:

Canon EOS M200 je kompaktní a lehký přístroj, který v tašce nebo batohu zabere velmi málo místa, takže jej můžete nosit stále při sobě. Hmotnost pouhých 299 gramů (včetně baterie a paměťové karty) jej předurčuje ke každodennímu použití. Elegantní stylový přístroj bude v nabídce v černé a bílé barvě s dokonale provedeným vzorem proplétané kůže. Vzhled fotoaparátu si navíc bude uživatel moci přizpůsobit různobarevnými pouzdry podle nálady nebo šatníku.

Fotoaparát Canon EOS M200 s objektivem Canon EF-M 15-45mm f/3,5-6,3 IS STM bude stát na českém trhu 15 590 korun. Fotoaparát Canonu EOS M200 s objektivem Canon EF-M 15-45mm f/3,5-6,3 IS STM v sadě s dalším objektivem Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM vyjde na 21 590 korun.

Fotografie fotoaparátu Canon EOS M200 si stáhnete ZDE.

Úžasně jednoduchý, jednoduše úžasný Canon EOS M200 bude k dispozici u oficiálních maloobchodních prodejců od října 2019.

Klíčové funkce a vlastnosti:

• Snímač formátu APS-C o rozlišení 24,1 milionu bodů
  •     o Zachycuje úžasné detaily, barvy a tóny
  • Video 4K a snímková frekvence 120 sn./s v rozlišení HD
  •     o Detailně prokreslený záznam obzvlášť oceníte na své televizi s podporou 4K
  • Automatické ostření pomocí technologie Dual Pixel CMOS
  •     o Rychlé ostření u fotografií, plynulé u videa
  • Kompaktní provedení
  •     o Zachyťte mimořádné životní okamžiky v kvalitě, jakou zasluhují
  • Kreativní asistent
  •     o Pro snadnou tvorbu profesionálně působících fotografií
  • Bluetooth a Wi-Fi
  •     o Pro sdílení snímků online a dálkové ovládání
  • Dotykový displej výklopný o 180°
  •     o Pro kreativní práci a autoportréty
  • Časosběrné video
  •     o Pro záznam v jiném časovém měřítku

¹ Vyžaduje, aby chytré zařízení bylo vybavené technologií Bluetooth verze 4.0 (nebo vyšší). Chytré zařízení musí také využívat operační systém iOS 8.4 (nebo novější) nebo Android 5.0 (nebo novější).
² Název Bluetooth® a logo jsou ochranné známky společnosti Bluetooth SIG, Inc. a společnost Canon Inc. je smí užívat na základě licence. Jiné ochranné známky a obchodní názvy náleží jejich příslušným vlastníkům.